Следвайте Гласове в Велислава Кръстева напуска Народния театър. Предложението да го

...
Следвайте Гласове в Велислава Кръстева напуска Народния театър. Предложението да го
Коментари Харесай

Александър Морфов е уволнен дисциплинарно от Народния театър, Велислава Кръстева напуска

Следвайте " Гласове " в 
Велислава Кръстева напуща Народния спектакъл. Предложението да го направи е пристигнало от шефа на театъра и тя го е приела. Това удостовери Кръстева пред " Дневник " и сподели, че решението няма нищо общо с препоръчаната нова управническа конструкция.

" Дневник " се свърза и с Александър Морфов за коментар, само че той сподели, че е уволнен. По думите му през днешния ден му е била му е връчена заповед от три страници. Режисьорът отхвърли да даде детайлности какви са претекстовете и да разяснява повеме по тематиката.
" Дневник " не съумява да се свърже с шефа на театъра Васил Василев, който не дава отговор на мобилния си телефон.
Кръстева сподели, че няма да се включва в идната предизборна акция. Тя сподели, че през целия си живот е била една трета публицист и две трети пиар и оттук насетне ще продължи да се занимава с това. Напускането си Велислава Кръстева разгласи с пост във " Facebook " с откъс от Еклесиаст.


Конфликтът сред Велислава Кръстева и Александър Морфов поражда през есента на предходната година. На изборите на 2 октомври пиарът на театъра, която в продължение на дълги години отговаряше за връзките с обществеността на Движение за права и свободи, придружи почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до изборната секция. Това стана мотив Александър Морфов да надраска вратата на кабинета й в театъра с надписи " Движение за права и свободи " и " Изчезвай ". След това Морфов надраска и вратата на шефа, като акцентира, че претекстовете му са морални. Последваха замяна на остри реплики и административни инспекции в театъра, назначени от някогашния длъжностен министър на културата проф. Велислав Минеков.
На 26 февруари стана известно, че шефът на театъра е подал към Министерството на културата нова управническа конструкция, в която липсват длъжностите пиар и основен режисьор, които се заемаха от Велислава Кръстева и Александър Морфов. От министерството потвърдиха, че са получили такава конструкция, само че са я върнали за корекции, без да прецизират какви. От ведомството споделиха, че съгласно Закона за протекция и развиване на културата институти дефинират независимо своите задания и конструкция съгласно предмета на активността си. След като управническата конструкция беше върната оказва се, че Александър Морфов и Велислава Кръстева към този момент няма да бъдат част от Народния спектакъл.
 
Източник: Дневник
 
 
 
 
28 Фев 202346728 Фев 202343128 Фев 202333728 Фев 202374428 Фев 202332128 Фев 2023336КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023145628 Фев 20232026 Фев 2023713318 Фев 20231420
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР